Ungarn til folkeafstemning om flygtningekvoter

Ungarn vil holde en folkeafstemning om, hvorvidt landet skal acceptere EU's kvoter for flygtninge, siger den ungarske premierminister,Viktor Orban.

Victor Orban på pressemødet. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)

Ungarn vil holde en folkeafstemning om, hvorvidt landet skal acceptere EU's kvoter for flygtninge, siger den ungarske premierminister,Viktor Orban, til AFP.

Regeringen har besluttet at holde en folkeafstemning om det obligatoriske kvote-spørgsmål, siger Orban, som ikke nævner nogen datoer.

Orban siger, at EU-kvoterne vil føre til en ændring af de etniske, kulturelle og europæiske kort over Ungarn og Europa.

- Regeringen reagerer på følelserne i befolkningen nu. Vi finder, at en indførelse af kvoter uden befolkningens støtte er det samme som magtmisbrug, siger Orban, der onsdag holdt pressemøde om den bebudede folkeafstemning.

Victor Orbans højreorienterede regering har løbende været i stærk opposition til EU - både i spørgsmål om økonomisk politik, om politiske rettigheder og ikke mindst i forbindelse med flygtningekrisen og EU's håndtering af den.

Han har blandt andet bygget hegn langs grænsen til nabolande - blandt andet på den 175 kilometer lange grænse til Serbien.

Orban siger, at vælgerne vil blive spurgt om, hvorvidt de ønsker, at "EU skal forestå tvangsmæssige forflytninger af ikke-ungarske borgere til Ungarn uden det ungarske parlaments godkendelse."

/ritzau/

Opdateres