Ungarns Orban: Flygtninge truer Europas kristne rødder

Ungarns premierminister mener ikke, at de europæiske ledere kan kontrollere strømmen af migranter

Ungarns premierminister, Viktor Orban, er på besøg i EU-Parlamentet i Bruxelles, hvor han kritiserer lederne for ikke at kunne kontrollere migranterne. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Migrationskrisen truer lige nu Schengen-samarbejdet om åbne indre grænser i Europa, siger den ungarske premierminister, Viktor Orban, under sit besøg i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Han siger desuden, at migranterne er "et tysk problem", fordi ingen af den ønsker at blive i Ungarn. Alle vil til Tyskland, siger han.

I den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver Orban desuden, at flygtningene truer med at underminere kontinentets kristne rødder, og at regeringerne må kontrollere deres grænser, før de kan beslutte, hvor mange asylsøgere de vil tage imod.

EU-lande rynker på næsten

Ungarn er ved at opføre et 175 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Serbien for at hindre migranter i at komme ind i landet.

Europæiske kolleger har længe har rynket på næsen af Orban og stillet spørgsmål til hans demokratiske sindelag.

Den ungarske regering koblede tidligere i år indvandring og terrorisme sammen, hvilket chokerede FN-kommissæren for menneskerettigheder, der kritiserede Ungarns regering for at have sendt et spørgeskema ud til alle landets voksne borgere om deres syn på indvandring.

Et andet af de punkter i den ungarske regerings politik, der kritiseres af EU, er en medielov, der giver et politisk udnævnt pressenævn ret til at sanktionere og straffe medier.

FacebookTwitter