UNHCR: Hundredvis frygtes druknet i bådulykke ud for Libyens kyst

Overlevende fortæller til FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, at en smuglerbåd kæntrede midt på Middelhavet med op mod 500 personer om bord.

Båden var ifølge de overlevende på vej fra Libyen til Europa via den centrale Middelhavsrute, oplyser UNHCR.

Hundredvis af flygtninge og migranter frygtes druknet i en bådulykke på vej over Middelhavet fra Libyen mod Europa.

Det fortæller personer, der hævder at være overlevende fra bådulykken til FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, ifølge The Guardian.

De overlevende hævder, "at have været del af og at have overværet et stort skibbrud i Middelhavet, som kostede omkring 500 mennesker livet", lyder det i en udtalelse fra UNHCR.

Det har dog ikke været muligt for myndighederne at bekræfte oplysningerne om bådforliset.

Der har siden mandag været forlydener om ulykken og de store tabstal, men detaljerne om ulykken forbliver uklare.

Tidligere på ugen forlød det blandt andet, at båden kom fra Egypten, og at de overlevende efterfølgende blev sejlet til Italien eller til en græsk ø.

Ifølge UNHCR fortæller de overlevende nu, at ulykken skete på åbent hav, da menneskesmuglere forsøgte at flytte en stor gruppe flygtninge fra en mindre båd til en større båd.

Den store båd var allerede overfyldt, og den begyndte at synke under belastningen af de ekstra passagerer.

De overlevende på den lille båd flød ifølge UNHCR frit på havet, indtil de lørdag blev samlet op af en handelsbåd og sejlet til Grækenland.

Den formodede ulykke finder sted et år efter et af de mest dødelige skibbrud i Middelhavet i nyere tid. I april sidste år mistede op mod 700 flygtninge og migranter livet, da en båd kæntrede ud for den libyske kyst.

Den centrale Middelhavsrute

  • Den centrale Middelhavsrute, som går fra Libyen og Egypten til Italien, er den suverænt farligste flygtninge- og migrantrute ind i Europa.

  • I 2015 mistede 3.770 livet ifølge International Organization for Migration (IOM) på rejsen over Middelhavet - 2.892 af dem på den centrale Middelhavsrute.

  • Af de 1.233, der har mistet livet på Middelhavet i år, er 851 druknet på den centrale rute.

  • Ofrene for den formodede bådulykke er ikke talt med.