Uro i Ukraine: Borgmesteren i Slavjansk flygter fra byen

Demonstranter har overtaget kontrollen med urohærget østukrainsk by, hvor det er kommet til hårde sammenstød. Det skriver det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Billedet viser demonstranter i byen Slavjansk i det østlige Ukraine. (Foto: Gleb Garanich © Scanpix)

Borgmesteren i den urohærgede by Slavjansk har i hast forladt den østukrainske by, der søndag er blevet hærget af voldsomme sammenstød mellem prorussiske demonstranter og ukrainske sikkerhedsstyrker.

Det siger en talsmand for demonstranten Vjatjeslav Ponomarijov til journalister søndag, hvor demonstranterne også hævder at have overtaget styringen i byen, der ligger 150 kilometer fra grænsen til Rusland.

- Jeg har bedt borgmester Nelja Stepa om at komme, og hun sagde, at hun ville dukke op i løbet af en halv times tid. Men da jeg ringede til hende en time senere, sagde hun, at hun allerede var i Artjomovsk, siger han.

Èn såret efter aktion

Ponomarijov hævder, at Stepa kan have lavet aftaler med repræsentanter for den nationalistiske bevægelse Højre Sektor, hvis paramilitære medlemmer, klædt i almindeligt tøj, var på vej ind på rådhuset for med magt at smide demonstranterne ud.

- I forbindelse med dette har jeg fået ordre til at overtage ansvaret for byens forvaltning, siger Ponomarijov og opfordrer demonstranterne til at forberede sig på at forsvare byen og deres huse.

Han tilføjer, at der allerede er en, der er blevet såret i forbindelse med en aktion, som den ukrainske sikkerhedstjeneste gennemførte i byen søndag morgen.

Tidligere har der været oplysninger fremme om, at en ukrainsk soldat og en prorussisk aktivist er døde i sammenstødene i byen, hvor syv andre blev meldt såret.

Døde og sårede på begge sider

Den fungerende ukrainske indenrigsminister Arsen Avakov har da også skrevet på sin Facebook-side, at der var døde og sårede på begge sider.

Ukrainske massemedier oplyser samtidig, at demonstranter har besat anklagemyndighedens bygning, indenrigsministeriet og rådhuset i byen Jenakijevo, som også ligger i Donetsk-regionen.

/ritzau/Itar-Tass

Facebook
Twitter