Uro for tredje nat i træk i Paris

I Paris kom det igen i nat til sammenstød mellem politi og demonstranter. Urobetjente affyrede tåregas mod vrede unge, der for tredje nat i træk protesterede mod højreekstremisten Le Pens andenplads i første runde af det franske præsidentvalg.

I Paris kom det igen i nat til sammenstød mellem politi ogdemonstranter. Urobetjente affyrede tåregas mod vrede unge, der fortredje nat i træk protesterede mod højreekstremisten Jean-Marie LePens andenplads i første runde af det franske præsidentvalg isøndags.

Omkring 90.000 mennesker - især unge - var på gaderne overalt iFrankrig.

Le Pen fra Den Nationale Front slog overraskende densocialistiske ministerpræsident Lionel Jospin og skal således kæmpemod sin ærkerival, den borgerlige præsident, Jacques Chirac, ivalgfinalen den 5. maj.

Chirac afviser at møde Le Pen

En selvsikker Le Pen erklærede i går, at han forventer at blivepræsident, men valganalytikere spår ham ikke mange chancer. Etforeløbigt bud lyder på 80 procent af stemmerne til Chirac, og kun20 procent til Le Pen.

Le Pen har udfordret Jacques Chirac til en tv-debat ansigt tilansigt, men det udelukker Chirac i bestemte vendinger:

- Akkurat ligesom jeg - uanset den politiske pris - aldrig harvillet indgå i en alliance med Den Nationale Front, vil jeg hellerikke i fremtiden gå med til en debat med partiets leder, sigerJacques Chirac.

En vred Le Pen kalder afvisningen for "et angreb på reglerne fordemokrati".

FacebookTwitter