Urolighederne fortsætter i Athen

Tre politibetjente er såret i forbindelse med de voldsomme uroligheder i den græske hovedstad Athen, der brød ud efter politiets drab på en 15-årig dreng.

For anden dag i træk smed hundredvis af demonstranter brandbomber mod politiet, smadrede butiksvinduer og brændte biler af i Grækenlands største byer. (Foto: Simela Pantzartzar © Scanpix)

Butikker og banker i det centrale Athen blev søndag sat i brand af vrede unge, der var i oprør over politiets drab på en 15-årig dreng.

Tre politibetjente blev såret i forbindelse med urolighederne, der brød ud, efter at politiet lørdag greb ind mod en gruppe stenkastende unge, der brændte biler af, smadrede butiksvinduer og satte ild til affaldscontainere i Exarchia-området.

Politiet affyrede skud, og den 15-årige Andreas Grigoropoulos blev ramt i brystet. Han blev bragt til det nærmeste hospital, hvor han blev erklæret død.

To politibetjente

Søndag blev to politibetjente anholdt for drabet. 37-årige Epaminondas Korkoneas, som mistænkes for at have affyret det dræbende skud, og 31-årige Vassilis Saraliotis, som sad i politibilen, da episoden fandt sted.

For anden dag i træk smed hundredvis af demonstranter brandbomber mod politiet, smadrede butiksvinduer og brændte biler af i Grækenlands største byer.

I Athen fyldte tåregassen luften på Alexandras Avenue, og glas og murbrokker lå spredt ud over kørebanen.

Regeringen lover handling

- To bilforretninger er fuldstændig brændt ned. Et supermarked brænder, og det ser ud til, at mindst fire mennesker er fanget på tredje sal, oplyste en politibetjent.

Premierminister Kostas Karamanlis, hvis regering har været rystet af skandaler og økonomisk nedtur, lovede handling i en officiel undskyldning til den dræbte drengs far.

- Jeg ved intet, som kan lette din smerte, men jeg forsikrer dig, at staten vil handle, som den bør, for at tragedien i går (lørdag, red.) ikke bliver gentaget, sagde premierministeren.

Urolighederne breder sig

Også i Thessaloniki, Grækenlands næststørste by, gik flere hundrede unge på gaden efter nyheden om drengens død. Urolighederne bredte sig senere til en række andre byer, blandt andet Komotini og Loannina samt på Kreta.

Den græske regering har sat en undersøgelse af hændelsen i gang, og også politiet udtrykker "dyb beklagelse" over drengens død.

I 1985 blev den 15-årige dreng Michalis Kaltezas skudt af en politibetjent, hvilket også dengang førte til voldelige sammenstød mellem anarkistiske unge og politiet i Exarchia.

Facebook
Twitter