Urolighederne fortsætter i Hongkong: Demonstranter vandaliserer kinesisk flag

Hongkongs unge har nu demonstreret hver weekend i de sidste fire måneder.

Pro-demokratiske demonstranter skænder et kinesisk flag under en protest i Hongkong i dag. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)

For 16. weekend i træk er unge hongkongere i dag gået på gaden i protest mod landets regering. Og endnu en gang udviklede demonstrationerne sig til uroligheder.

Det skriver blandt andre The Guardian.

Dagens demonstrationer startede fredeligt, da demonstranter samledes i et indkøbscenter i Sha Tin-distriktet, hvor de lavede en udstilling med papirtraner.

Men demonstrationen udviklede sig i løbet af dagen til voldelige protester.

Her blev der smadret vinduer, sat ild til et kinesisk flag, ligesom demonstranterne også vandaliserede den metrostation, der er forbundet med indkøbscenteret.

Også i aftes kom det til sammenstød mellem politi og demonstranter, da de to parter udvekslede tåregas og molotovcocktails i Hongkongs gader.

  • Demonstranter samlede sig i dag i et indkøbscenteret New Town Plaza i Sha Tin-distriktet i Hongkong. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Her udviklede den oprindeligt fredelige demonstration dog til uroligheder og sammenstød med politiet. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  • Demonstranter vandaliserede blandt andet billetautomaterne i den tilhørende metrostation. (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)
  • Barrikader blev også sat i brand i Sha Tin, Hongkong, i dag. (Foto: Jorge Silva © Scanpix)
  • Her skærmer demonstranter sig bag en mur af paraplyer. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
1 / 5

Fra lovforslag til bred protest

Demonstranterne, som primært består af unge, har været på gaderne hver weekend siden juni måned.

Protesterne startede som modstand mod et nu skrinlagt lovforslag, som gav Hongkong mulighed for at udlevere sine statsborgere til retsforfølgelse i Kina.

Protesterne har dog siden udviklet sig til en mere bred utilfredshed med regeringen i Hongkong og Kinas store politiske indflydelse i landet.

Hongkong hørte tidligere under Storbritannien, men blev returneret til Kina i 1997.

Ifølge demonstranterne har den nuværende regering i Hongkong dog undergravet den høje grad af selvstændighed og vestlige friheder, som blev lovet den tidligere britiske koloni, da den returnerede til kinesisk styre.

Facebook
Twitter