USA: 11 døde i oversvømmelser

Ifølge vejrprognoserne kan oversvømmelserne i Louisiana sprede sig til andre egne af delstaten.

Omkring 34.000 boliger, forretninger og virksomheder er uden strøm (Foto: USCG / PO FIRST CLASS MELISSA LE © Scanpix)

De store vandmasser de seneste dage i Louisiana har nu kostet mindst 11 mennesker livet.

Redningsfolk arbejder i døgndrift på at finde savnede. Myndighederne har dog ikke et præcist tal for antallet af savnede.

- Vi går fra dør til dør, siger Ed Smith, chef for brandvæsnet i delstatens hovedstad, Baton Rouge. Redningsindsatsen vil vare mindst fem dage yderligere, tilføjer han.

Oversvømmelserne i den amerikansk sydstat er udløst af voldsomme skybrud. Fredag faldt der over 43 centimeter regn og siden er omfanget af katastrofen øget.

Flere end 20.000 mennesker er reddet eller evakueret. Desuden er omkring 34.000 boliger, forretninger og virksomheder uden strøm. Der er også mange meldinger om, at forladte boliger bliver hjemsøgt af indbrudstyve.

Guvernøren i delstaten, John Bel Edwards, siger, at man vil forsøge at ordne det problem ved at indføre udgangsforbud efter mørkets frembrud.

I de værst ramte områder har myndighederne erklæret undtagelsestilstand. Det har praktisk betydning, fordi der så kan frigives føderale midler til at hjælpe beboerne i disse områder med for eksempel redningsaktioner og genhusning.

Holder vejrprognoserne stik, er der risiko for, at oversvømmelser spreder sig til andre steder i delstaten.

Også Alabama og Mississippi er også ramt af ekstremt vejr og oversvømmelser.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter