USA advarer igen om konkret trussel ved lufthavnen i Kabul

Amerikanske statsborgere bliver opfordret til at forlade lufthavnsområdet i Kabul øjeblikkeligt.

USA's ambassade i Kabul advarer natten til i dag dansk tid om en trussel mod flere indgange i lufthavnen i den afghanske hovedstad. (Foto: © Saul LOEB, Ritzau Scanpix)

USA har natten til i dag dansk tid advaret om en "specifik, troværdig trussel" nær lufthavnen i den afghanske hovedstad, Kabul.

Amerikanske statsborgere er blevet opfordret til at forlade lufthavnsområdet øjeblikkeligt.

USA's ambassade i Kabul advarer på sin hjemmeside om, at truslen er rettet mod sydindgangen, den nye indgang tilhørende indenrigsministeriet. Og derudover indgangen på den nordvestlige side af lufthavnen.

Torsdag ramte et dødeligt angreb nær lufthavnen. USA's præsident, Joe Biden, har siden advaret om, at et nyt angreb kan være lige om hjørnet i Kabul.

- Situationen er stadig ekstremt farlig. Risikoen for nye terrorangreb ved lufthavnen er ekstremt høj. Et nyt angreb indenfor de næste 24-36 timer er højst sandsynligt, sagde præsidenten på et pressemøde i går.

Natten til i dag opfordrede USA ligeledes amerikanske statsborgere til at forlade indgangene til lufthavnen i Kabul "øjeblikkeligt".

- På grund af sikkerhedstrusler mod lufthavnen i Kabul opfordrer vi fortsat amerikanske statsborgere til at undgå at rejse til lufthavnen og undgå lufthavnens indgange, skrev ambassaden.

De militante islamister bag angrebet i Kabul kaldes ISIS-K, der er en forkortelse af Islamisk Stat Khorasan. Det er en gren af den større militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der har sit udspring i Mellemøsten.

To højtplacerede IS-medlemmer blev dræbt, da USA natten til lørdag dansk tid gennemførte et droneangreb i Afghanistan.

Flere vestlige lande, heriblandt Danmark, har afsluttet evakueringen personer fra Afghanistan.

/ritzau/