Nordkoreas missiltrussel

USA advarer Nordkorea mod ny missiltest: Den civiliserede verden må stå sammen

USA vil aldrig acceptere et Nordkorea, der har atomvåben, siger FN-ambassadør.

USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, advarer Nordkorea mod at udføre en ny missiltest. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Styret i Nordkorea er muligvis i gang med at forberede endnu en missiltest.

Det fortæller den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, som samtidig advarer det kommunistiske regime mod at gøre alvor af truslerne.

- Vi har fået meldinger om, at Nordkorea kan være ved at forberede endnu en missiltest. Jeg håber ikke, at det sker. Hvis det gør, bliver vi nødt til at tage endnu hårdere tiltag i brug mod det nordkoreanske regime, sagde hun under et pressemøde i New York City.

Hun understregede samtidig, at USA aldrig vil acceptere et Nordkorea, der har atomvåben.

- Den civiliserede verden bliver nødt til at stå sammen og være vagtsomme over for den uberegnelige stats udvikling af et atomvåbenarsenal. Vi vil aldrig acceptere et nukleart Nordkorea, sagde Nikki Haley.

Trump: Sanktioner virker

Nordkorea udførte 16 missiltest sidste år, det seneste i slutningen af november, og det har forværret det i forvejen højspændte forhold til USA og præsident Donald Trump.

I sin nytårstale fastslog den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, at Nordkorea nu er en atommagt, som USA bliver nødt til at tage seriøst.

- Hele USA er nu inden for vores atomvåbens rækkevidde. USA kan ikke starte en krig mod mig og vores folk, sagde han og påpegede, at ”atomknappen altid er på mit bord”.

- Det er ikke afpresning, men sådan er virkeligheden, sagde Kim Jong-un.

I december vedtog FN's Sikkerhedsråd nye sanktioner mod Nordkorea for at øge presset på landet.

Og tidligere i dag tweetede den amerikanske præsident, at sanktionerne er begyndt at have ”en stor indvirkning” på det kommunistiske land.

Det skyldes, at den nordkoreanske diktator i sin nytårstale åbnede for dialog med Sydkorea. Han luftede samtidig muligheden for at sende en delegation til næste måneds Vinter-OL, der finder sted i nabolandet.

- ”Raketmanden” (Donald Trumps øgenavn til Kim Jong-un, red.) vil nu for første gang tale med Sydkorea. Måske er det gode nyheder, måske er det ikke. Nu må vi se, skrev han.

Tidligere på dagen fortalte Camilla Nørup Sørensen, der er ekspert i østasiatisk sikkerhedspolitik ved Forsvarsakademiet, at USA er altafgørende for, om samtalerne mellem Nord- og Sydkorea bliver til noget.

Men det amerikanske Udenrigsministerium siger her til aften, at det er op til Sydkorea selv, om det vil mødes med naboerne mod nord.

Ministeriet tvivler dog stærkt på, at samtalerne bliver til noget, skrive Reuters.

Facebook
Twitter