USA appellerer sagen mod Camilla Broe

Amerikansk dommers afgørelse om, at sagen mod Camilla Broe er forældet, bliver appelleret, oplyser den danske justitsminister.

Camilla Broe må vente med at vende tilbage til Danmark.

Camilla Broe er endnu ikke af krogen, selvom en amerikansk byretsdommer har erklæret hendes narkosag fra 1990'erne for forældet.

Ifølge justitsminister Brian Mikkelsen (K) vil den amerikanske anklagemyndighed nemlig appellere den afgørelse.

- Jeg har fået besked fra den amerikanske ambassade om, at sagen vil blive appelleret, sagde ministeren tirsdag under et samråd om Camilla Broes udlevering i Folketingets Retsudvalg.

Har handlet korrekt

Her afviste Brian Mikkelsen flere retsordførere fra oppositionens kritik af justitsministeriets håndtering af sagen, hvor Camilla Broe i september sidste år som den første dansker nogensinde blev udleveret til retsforfølgelse til et land uden for EU.

- De danske myndigheder har behandlet den her sag 100 procent korrekt, sagde Brian Mikkelsen ved samrådet.

Han erkendte dog, at hvis kendelsen om forældelse står ved magt, har amerikanerne fejlet fælt.

Fødselsdag i fængslet

- Hvis det viser sig, at sagen er forældet, så er der sket en stor og beklagelig fejl fra de amerikanske myndigheders side, og så må Camilla Broe søge erstatning der, sagde ministeren.

Camilla Broe sidder fortsat fængslet i Florida, hvor hun tirsdag kan fejre sin 43-års fødselsdag på kvindefløjen i et fængselstårn i Miami.

Hun kræver nu at blive løsladt mod kaution, så hun kan bo hos en dansk veninde i Fort Lauderdale, mens appellen i hendes sag bliver behandlet.

Facebook
Twitter