USA bekræfter at dansk IS-kriger er dræbt i Syrien

7. december blev en IS-kriger, der menes at være vokset op i Danmark, dræbt i Syrien, bekræfter det amerikanske udenrigsministerium.

USA's forsvarsministerium har på et pressemøde fortalt om drab på 10 IS-krigere, og en af dem menes at være dansk statsborger (© AP Graphics)

Det amerikanske forsvarsministerium bekræfter nu et opsigtvækkende drab på en IS-kriger, der menes at være vokset op i Danmark, skriver Information.

Forsvarsministeriet - Pentagon - skriver, at manden blev dræbt ved et målrettet angreb 7. december nær byen Raqqa i Syrien, der er terrorbevægelsen IS' de facto hovedstad.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan dog ikke bekræfte overfor DR Nyheder, at den navngivne IS-kriger er dansk statsborger. De har ifølge Udenrigsministeriets "ingen oplysninger i sagen".

Flere andre IS-krigere blev ifølge Pentagon dræbt ved samme angreb.

Danskeren var ifølge amerikanerne et 'betroet' medlem af Islamisk Stat og han stod blandt andet for håndtering af udstyr og penge.

Angrebet blev udført af den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, men amerikanerne oplyser ikke, hvilket land, der udførte angrebet.

Tidligere har aktivistgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently hævdet, at IS-krigeren var blevet dræbt, men det er ikke dokumentere, og anonyme kilder har hævdet det samme over for Politiken.

Nu bekræfter USA altså, at en dansker er blevet dræbt. Oplysningerne kom frem på et pressemøde i går, hvor det også blev meddelt, at ni andre medlemmer af IS er blevet dræbt i angreb i december.

Blandt de dræbte var Charaffe al Mouadan, der blev dræbt juleaftensdag. Ifølge Pentagon havde han direkte forbindelse til Abdelhamid Abaaoud, cellelederen for angriberne i Paris.

/DR Nyheder/