USA: En teenager er anholdt med våben uden for skole

Dreng sad i en bil med en riffel, 100 patroner og en maske uden for en high school.

Skoleskyderi i Florida 14 februar kostede 17 personer livet, og siden har våben fyldt meget i debatten i USA. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Spencer Platt)

En 17-årig dreng fra Dallas-området i den amerikanske delstat Texas er anholdt af politiet, som fandt ham siddende i sin bil uden for en high school med våben og ammunition.

Ifølge det lokale politi i byen Rowlett havde teenageren en halvautomatisk riffel og 100 patroner i bilen, da han blev anholdt for brud på våbenloven og besiddelse af narkotika.

Polititalsmand Cruz Hernandez fortæller, at en betjent opdagede den 17-årige, da betjenten patruljerede nær Rowlett High School, hvor der blev afholdt et sportsarrangement.

- Han havde våben, ammunition og en maske. Uanset hvad vi forhindrede, ville resultatet af det have været skidt, tilføjer han.

I en tidligere udsendt erklæring fra politiet i Rowlett fremgår det, at politiet ikke har nogen konkrete beviser ud over rimelig tvivl, for at den 17-årige havde til hensigt at skade nogen.

Hernandez siger, at skoleskyderiet i Floria 14. februar, hvor 17 mennesker blev dræbt giver anledning til at udvise stor forsigtighed.

Retsdokumenter viser, at en domstol i Dallas har fastsat en kaution på en million dollar - godt 6,1 millioner kroner - for den 17-årige, der ikke går på Rowlett High School.

/ritzau/

Facebook
Twitter