USA: En teenager er anholdt med våben uden for skole

Dreng sad i en bil med en riffel, 100 patroner og en maske uden for en high school.

Skoleskyderi i Florida 14 februar kostede 17 personer livet, og siden har våben fyldt meget i debatten i USA. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Spencer Platt)

En 17-årig dreng fra Dallas-området i den amerikanske delstat Texas er anholdt af politiet, som fandt ham siddende i sin bil uden for en high school med våben og ammunition.

Ifølge det lokale politi i byen Rowlett havde teenageren en halvautomatisk riffel og 100 patroner i bilen, da han blev anholdt for brud på våbenloven og besiddelse af narkotika.

Skoleskyderi i Florida

17 personer mistede livet, da en elev åbnede ild på et gymnasium i Parkland i den amerikanske delstat Florida. Skyderiet har efterfølgende startet en bevægelse af især unge amerikanere, der kritiserer den magtfulde våbenlobby NRA og kræver en strammere våbenlovgivning.

Se Tema

Polititalsmand Cruz Hernandez fortæller, at en betjent opdagede den 17-årige, da betjenten patruljerede nær Rowlett High School, hvor der blev afholdt et sportsarrangement.

- Han havde våben, ammunition og en maske. Uanset hvad vi forhindrede, ville resultatet af det have været skidt, tilføjer han.

I en tidligere udsendt erklæring fra politiet i Rowlett fremgår det, at politiet ikke har nogen konkrete beviser ud over rimelig tvivl, for at den 17-årige havde til hensigt at skade nogen.

Hernandez siger, at skoleskyderiet i Floria 14. februar, hvor 17 mennesker blev dræbt giver anledning til at udvise stor forsigtighed.

Retsdokumenter viser, at en domstol i Dallas har fastsat en kaution på en million dollar - godt 6,1 millioner kroner - for den 17-årige, der ikke går på Rowlett High School.

/ritzau/