USA er træt af Kinas billige penge

Formanden for Repræsentanternes Hus i Washington ønsker lovgivning, så USA bedre kan kræve, at Kina opskriver sin valuta, yuan.

Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus i Washington. (Foto: Jewel Samad © Scanpix)

USA's kongres i Washington skal indføre lovgivning, der beskytter amerikanske virksomheder og arbejdere imod Kinas valuta, yuan.

USA har længe beskyldt Kina for at holde kursen på valutaen nede, hvilket gør kinesiske produkter billigere i verden og dermed sværere for andre lande at konkurrere med kineserne.

Det skal være slut nu, mener Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus i Washington.

- Det er tid til, at Kongressen vedtager lovgivning, som giver administrationen mere vægt i dens bilaterale og multilaterale forhandlinger med den kinesiske regering, og som giver amerikanske virksomheder og arbejdstagere mere spillerum i verdenshandlen, siger Pelosi i en erklæring.

Erklæringen blev udsendt, efter at det var meddelt, at et udvalg i Repræsentanternes Hus fredag mødes for at drøfte et lovforslag, der skal gøre noget ved problemerne med den kinesiske valuta.

Kilder blandt demokratiske medlemmer siger, at det ventes, at lovforslaget kommer til afstemning i Repræsentanternes Hus i næste uge.

Ifølge Reuters går lovforslaget ud på, at USA reelt skal behandle den undervurderede yuan som et eksporttilskud. Det åbner for, at USA's handelsministerium kan indføre modforanstaltninger som afgifter for at opveje den kinesiske handelsfordel.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter