USA farligere end Nordkorea

USA er farligere end Nordkorea, mener svenskerne. Og langt farligere end Iran, viser en ny meningsmåling.

En svensk meningsmåling angiver USA som en farligere nation end Nordkorea. Især de unge adspurgte frygter USA, mens den ældre del af befolkningen mener, Nordkorea udgør en større trussel mod verdensfreden end USA.

USA og Nordkorea udgør de to største trusler mod verdensfreden. Det mener et flertal af svenskerne ifølge en ny meningsmåling.

Næsten en ud af tre svenskere, nemlig 29 procent, mener, at USA udgør den største trussel mod verdensfreden, viser Temoundersøgelsen, der er bestilt af tv-kanalen Axess Television, skriver Dagens Nyheter.

Ikke helt frit valg

Godt 1000 svenskere fik stillet spørgsmålet: "Hvilket af følgende lande anser du for at udgøre den største trussel mod verdensfreden?".

De adspurgte kunne pege på følgende seks lande: Israel, Kina, Rusland, USA, Nordkorea og Iran.

Især unge mener USA er farligst

Nordkorea deler næsten førstepladsen med USA, da 28 procent af de adspurgte svarede, at Nordkorea udgør den største trussel mod verdensfreden.

På en tredjeplads kom Iran med 18 procent. Undersøgelsen viser også, at det fortrinsvis er de unge svenskere, der ser USA som den største trussel mod verdensfreden. Den ældre del af svenskerne mener, at Nordkorea er farligst.

Facebook
Twitter