USA giver babyer hjelm på

De amerikanske forældre er hoppet på en ny trend - de køber miljørigtige stofbleer og sikkerhedshjelme til deres spædbørn.

Er det hysteri? Mange babyer i USA kan i hvert fald se frem til at gå med plastikhandsker og sikkerhedshjelm. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Industrien for moderne sikkerhedsudstyr til de små boomer lige nu i USA.

Der sælges hjelme til at beskytte barnet, når det skal lære at gå, påklæbningsmærkater med forældrenes telefonnummer til at sætte på f.eks. barnets hånd og plastikhandsker, der skal holde barnets hænder bakteriefrie.

Hysteri?

Nogle vil måske mene, at disse produkter grænser til at overstige, hvad vi normalt forbinder med almindelig sund fornuft, men producenterne bag mener, ikke overrakkende i øvrigt, at der findes en reel grund til disse forøgede sikkerhedstiltag for de mindste.

Josephine Geraci, der er opfinder af den såkaldte antibakterielle børnesikkerhedshandske, oplever i hvert fald, at truslerne fra omgivelserne er stødt stigende.

- Var min mor lige så bekymret over bakterier, som jeg er? Det tror jeg nu ikke, men jeg har for ekspempel også lige været ude for, at mit 5-årige barns børnehave blev lukket på grund af svineinfluenza, siger hun til DR2 Udland.

Besparende og miljørigtigt

En anden og måske lettere forståelig trend, der har været på kraftig fremmarch i USA de seneste måneder er stofbleen.

Årsagen hertil skal nok nærmere findes i den aktuelle finanskrise og ønsket om at skåne miljøet. Der holdes ligefrem kurser om brugen af stofbleer og alle fortræffelighederne herved. Lisa Joy Rosing fra Chicago, der underviser i brugen af bleerne, er heller ikke i tvivl om, at der er tale om en klar tendens.

- Det går virkelig godt med udbredelsen af stofbleerne. Det er faktisk meget sjældent, at folk ikke skifter til stofbleer efter mine kurser.

Alene i Chicago, findes der mindst et dusin butikker, der forhandler bleerne, der ellers ikke rigtig har haft vind i sejlene siden de sene 70'ere.

Facebook
Twitter