Tema Nordkoreas missiltrussel

USA håber at nye sanktioner kan blødgøre Kim Jong-un

Udkast til resolution om Nordkorea indeholder blandt andet olieembargo. Men Kina og Rusland menes at sige nej.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, lægger ikke skjul på, at landet har og afprøver atomvåben. Her ses han sammen med, hvad der muligvis er sprænghovedet til et kernevåben. (Foto: KCNA KCNA © Scanpix)

USA har formelt anmodet om en afstemning i FN's Sikkerhedsråd mandag, der skal indføre nye skrappe sanktioner mod Nordkorea.

I den amerikanske regerings udkast til den resolution, som rådets medlemslande skal tage stilling til, er blandt andet et forbud mod at eksportere olie til Nordkorea.

Kilder i FN-diplomatiet siger til nyhedsbureauet AFP, at Rusland og Kina er modstandere af størstedelen af de amerikanske sanktionsforslag.

Som permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet har begge lande vetoret.

Nordkorea er flere gange blevet underlagt sanktioner fra FN.

USA's ønske om yderligere strafforanstaltninger skyldes, at Nordkorea med prøveaffyringer af ballistiske missiler og atomtest bliver ved med at ignorere det internationale samfund.

Søndag gennemførte Nordkorea sin sjette og hidtil mest kraftfulde atomprøvesprængning.

USA håber, at en nye runde af sanktioner kan lægge så stort et pres på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, at han vælger at sætte sig til forhandlingsbordet og indgå i en dialog med omverdenen om at stoppe landets atom- og missilforsøg.

/ritzau/