USA har sendt IS-breve til alle skandinaviske lande

USA har også henvendt sig til Sverige, Norge og Finland for at bede om hjælp mod Islamisk Stat (IS).

Barack Obama sagde for nylig i en tale i Det Ovale Kontor, at man ville bekæmpe IS med alle midler. (Foto: pool © Scanpix)

Den amerikanske forsvarsminister, Ashton Carter, har ikke alene sendt et brev til Danmark med anmodning om mere støtte i kampen mod Islamisk Stat (IS).

Der er indløbet lignende breve til Sverige, Norge og Finland, skriver de nordiske nyhedsbureauer TT i Sverige, NTB i Norge og FNB i Finland.

NTB skriver, at brevet til Norge, der som Danmark er medlem af Nato, er en henvendelse, som også er tilgået flere andre allierede.

Det handler om at optrappe kampen mod Islamisk Stat.

I Sverige, der er neutralt, afviser en pressesekretær i forsvarsministeriet at sige, hvad USA ønsker af Sverige, eller hvornår brevet fra Ashton Carter er afleveret i Stockholm, den svenske hovedstad.

I Helsinki, Finlands hovedstad, siger udenrigsminister Timo Soini, at ja, der er ankommet et brev, men han vil ikke ud med, hvad amerikanerne beder om.

Også Finland er et neutralt land.

- Nu må regeringen og republikkens præsident, der leder Finlands udenrigspolitik, formulere, hvordan vi stiller os til USA's begæring, siger Soini.

/ritzau/