USA ikke rede til at angribe Iran, siger talskvinde

USA står ikke umiddelbart foran at angribe Iran, meddelte Det Hvide Hus tirsdag i lyset af stigende spændinger mellem Washington og Teheran over det iranske atomvåbenprogram.

USA står ikke umiddelbart foran at angribe Iran, meddelte Det Hvide Hus tirsdag i lyset af stigende spændinger mellem Washington og

Teheran
over det iranske atomvåbenprogram.

Diplomati

- Der er ingen grund til, at folk tror, at præsidenten står foran at angribe Iran. Det er der brug for at slå fast, sagde Hvide Hus-talskvinden Dana Perino.

På et spørgsmål fra journalister om hun var sikker i sin sag, svarede hun: "Jeg er sikker på det, og vi forfølger det diplomatiske spor".

Præsident Bush og vicepræsident Cheney overraskede i forrige uge med udtalelser, der var mere vidtgående end tidligere. Bush sagde at iransk adgang til kernevåben er optakten til den 3. verdenskrig, mens Cheney slog fast, at USA end ikke vil tillade Iran at skaffe sig den fornødne viden til at bygge et kernevåben.

Russisk forslag

Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov var tirsdag på et uvarslet "arbejdsbesøg" i

Teheran
. Ifølge en
talsmand
for det russiske udenrigsministerium drejede besøget sig om Irans atom-program, og forhold mellem de to lande.

Ruslands præsident Putin var for to uger siden på officielt besøg i Iran, hvor han præsenterede Irans øverste leder, ayatollah Khamenei, for et forslag til hvordan konfrontationen mellem Iran og Vesten om det iranske atom-program kan løses, skriver dagbladet The New York Times.

Hverken Iran eller Rusland har løftet sløret for forslagets indhold.

Facebook
Twitter