USA: Jihadist-leder var mål for luftangreb i Libyen

USA kan ikke bekræfte oplysninger fra Libyen om, at Mokhtar Belmokhtar blev dræbt under luftangreb.

Ifølge Libyens internationalt anerkendte regering er terrorlederen Mokhtar Belmokhtar blevet dræbt ved et amerikansk angreb i landet. (Foto: EPA/FBI © Scanpix)

USA bekræfter, at formålet med et luftangreb i Libyen i weekenden var at få ram på den militante algerier Mokhtar Belmokhtar. Men om missionen lykkedes er uvis.

Det siger oberst Steve Warren, talsmand for Pentagon.

- Jeg kan bekræfte, at målet for sidste nats antiterroraktion i Libyen var Mokhtar Belmokhtar. Angrebet blev udført af amerikansk fly. Vi er fortsat i gang med at vurdere resultatet af operationen og vil give flere oplysninger, når det er passende, siger Warren i en meddelelse.

Belmokhtars død bekræftet i Libyen

Libyens internationalt anerkendte regering sagde søndag aften, at Mokhtar Belmokhtar blev dræbt under angrebet.

Belmokhtar anses for at være en ledende skikkelse blandt militante islamister i Nordafrika.

Mokhtar Belmokhtar har blandt andet været aktiv under det islamistiske oprør i det nordlige Mali.

I den forbindelse blev han også meldt dræbt af Tchads militær, men det blev aldrig bekræftet, at den dræbte rent faktisk var Belmokhtar.

Eftersøgt og jaget i årevis

Han har i mange år været leder for jihadistiske bevægelser i Nordafrika og har været eftersøgt og jaget af blandt andet franske styrker i Mali.

Han menes også at være hjernen bag det blodige angreb mod Statoils gasanlæg i Algeriet i 2013, hvor mindst 39 udenlandske gidsler mistede livet, heriblandt flere nordmænd.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter