USA kan have dræbt 200 civile under luftangreb i Mosul

Den amerikanskledede koalition vil nu granske rapporter om 200 civile tab under tunge luftangreb i Irak.

Amerikanske styrker mistænkes for at have dræbt op mod 200 civile ved et luftangreb i Mosul i det nordlige Irak. Det skal nu undersøges. (Foto: © AZAD LASHKARI, Scanpix)

USA vil nu undersøge meldinger om, at op mod 200 civile er blevet dræbt i forbindelse med den seneste tid luftangreb i Mosul i det nordlige Irak.

Hvis meldingerne bliver bekræftet, vil det i givet fald være de største civile tab i forbindelse med amerikanske luftangreb, siden landet indledte krigen i Irak i 2003.

Meldingerne om de mange civile drab i Mosul kom umiddelbart efter to nylige luftangreb i Syrien, hvor den amerikanskledede koalition også kæmper for at fordrive den militante bevægelse Islamisk Stat.

Også her hævder både lokale indbyggere og aktivister, at adskillige civile er blevet dræbt.

Disse meldinger er endnu ikke blevet bekræftet.

Nu vil koalitionen indlede en formel udredning af de civile tab, og vurdere hvor troværdige meldingerne er, siger Joseph E. Scrocca, talsmand for det amerikanske militær.

De mange civile ofre har på det seneste udløst spekulationer om, hvorvidt det amerikanske militær har ændret praksis under Donald Trumps administration.

Det afviser det amerikanske militær dog, men det understreger samtidig, at man den seneste tid har intensiveret luftangrebene i både Irak og Syrien i bestræbelserne på at presse Islamisk Stat.

/ritzau/