USA: Kinabesøg skyldes pres på Kim Jong-un

Ifølge USA har de internationale sanktioner tvunget Nordkoreas leder til forhandlinger

Den kinesiske præsident Xi Jinping i samtale med den nordkoreanske leder Kim Jong-Un. Kina har bekræftet, at Kim Jong-Un har besøgt Beijing. (Foto: © Reuters Tv, Scanpix)

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har de seneste tre dage været på besøg i Kina for blandt andet at mødes med præsident Xi Jinping. Det har Kina nu bekræftet.

I USA betragter man det historiske møde mellem de to statsledere som et resultat af en lang række sanktioner, der er blevet indført mod det isolerede regime.

- Denne udvikling er yderligere bevis på, at vores kampagne med maksimalt pres har skabt en passende atmosfære for dialog med Nordkorea, lyder det i en erklæring fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kina har orienteret USA - og sendt en hilsen trods told-krig

Det kinesiske styre har efter mødet mellem Xi Jinping og Kim Jong-un briefet Det Hvide Hus om mødet. Briefingen omfattede blandt andet en personlig hilsen fra Xi Jinping til USA's præsident, Donald Trump.

De to ledere har de seneste uger bekriget hinanden med meldinger om nye toldsatser på importerede varer.

Har bekræftet vilje til nedrustning

Kim Jong-un har på mødet med Xi Jinping angiveligt sagt, at Nordkorea er klar til at nedruste sit atomprogram. Kim Jong-un inviterede på mødet Xi Jinping på officielt besøg i Pyongyang, og præsidenten har takket til indbydelsen. Kim har inviteret Xi "på et officielt besøg i Nordkorea på et passende tidspunkt, og invitationen blev accepteret med glæde", rapporterer det nordkoreanske statsmedie KCNA ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/