USA-korrespondent: Skyderi i kirke anses for en hadforbrydelse

Gerningsmanden, som har skudt ni mennesker ved en kirke i Charleston i delstaten South Carolina er stadig på fri fod.

(Foto: Richard Ellis © Scanpix)

Der bliver bedt ude foran en kirke i Charleston.Det sker efter et voldsomt skuddrama i og ved kirken i byen Charleston i den amerikanske delstat South Carolina har kostet ni mennesker livet.- Det er sket ved en kirke, som onsdag aften ved 21-tiden lokal tid holdt en bibellæsning, som så mange kirker her i USA gør, fortæller DR’s USA-korrespondent Oliver Routhe Skov.

Ukendt antal personer skudt nedNi personer er døde, og et ukendt antal er ramt af skud og bragt til hospitalet.Gerningsmanden er stadig på fri fod, og politiet har derfor bedt FBI om assistance og sat ind med en massiv eftersøgning af ham.- Politiet har lige nu gang i en massiv jagt efter gerningsmanden her i South Carolina, De har sendt et signalement ud af ham. Mere ved vi ikke, siger Oliver Routhe Skov.

Vigtig kirke for USA's sorte befolkningPolitiet arbejder ud fra en antagelse om, at skudepisoden er en hadforbrydelse.Kirken har spillet en central rolle i den sorte befolknings borgerrettighedskamp og havde endda besøg af Martin Luther King i 1962.- Det er en meget historisk kirke, siger Oliver Routhe Skov.- Det er en kirke, hvor der er mange historisk vigtige personer, der har og har haft deres gang i den her kirke, og derfor mener politiet også, at motivet er en form for hadforbrydelse, siger han. 

Derudover giver stemplet 'hadforbrydelse' Charlestons politi chancen for at bede FBI om at tage del i efterforskningen.Onsdag nat er gaderne i Charleston derfor fulde af travle betjente og FBI-agenter, mens helikoptere svæver lavt over byen, der burde sove.

Facebook
Twitter