USA: Kritiker af Obamacare bliver sundhedsminister

Trump har valgt Tom Price, kongresmedlem og kritiker af Obamas sundhedsreform, til sundhedsminister.

Tom Price bliver ny sundhedsminister, og han har siden 2009 kæmpet for sin model, der skal erstatte Obama-care. (Foto: JOSHUA ROBERTS © Scanpix)

USA's kommende præsident, Donald Trump, har udpeget kongresmedlem Tom Price fra Georgia til posten som sundhedsminister.

Den 62-årige ortopædkirurg har været en ihærdig kritiker af præsident Barack Obamas sundhedsreform, Obamacare.

Tom Price mener, at den giver for meget magt til den føderale regering og Sundhedsministeriet, som han altså nu skal stå i spidsen for.

Price har et detaljeret forslag til en erstatning, som han kalder The Empowering Patients First Act, som han har kæmpet for siden 2009.

Forslaget indeholder ifølge The Wall Street Journal blandt andet skattelettelser for folk til at købe en sundhedsforsikring, hvis de ikke har adgang til en gennem eksempelvis en arbejdsgiver.

Også folk, der er dækket via en offentlig forsikring, skal ifølge Tom Price kunne fravælge denne forsikring og få skattefradrag, så de har råd til en privat forsikring i stedet.

Som sundhedsminister vil Tom Price stå i spidsen for et ministerium, der har et årligt budget på mere end 1000 milliarder dollar og ansvaret for sundhedsforsikringer til flere end 100 millioner amerikanere.

/ritzau/

Facebook
Twitter