USA lægger igen ekstra told på kinesiske varer

Nu gør USA alvor af den told-trussel, som Trump kom med i weekenden.

Trump har flere gange lagt ekstra told på kinesiske varer (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

USA lægger fra i dag en ekstra told på kinesiske varer for 200 mia. dollar. Tolden stiger fra 10 til 25 procent.

Det sker, selvom repræsentanter fra USA og Kina senere i dag for anden dag i træk skal forsøge at løse den indbyrdes handelskonflikt, skriver blandt andre BBC.

Trump truede allerede i weekenden med, at den ekstra told fra i dag ville træde i kraft, fordi han mener, at handelsforhandlingerne går alt for langsomt.

- I ti måneder har Kina betalt told til USA på 25 procent for højteknologi og 10 procent på andre varer for 200 mia. dollar. De 10 procent stiger til 25 procent på fredag. Andre varer for 325 mia. dollar, der bliver sendt til os fra Kina, er der fortsat ikke told på, men det vil der komme snart, og det vil være på 25 procent, skrev Trump søndag på Twitter.

Kina har allerede meldt ud, at de vil slå tilbage med de "nødvendige modforanstaltninger", men giver ikke yderligere detaljer.

Mødes fredag morgen lokal tid

Den kinesiske handelsminister har i en pressemeddelelse oplyst, at Kina håber, at USA vil møde Kina i et kompromis for at løse handelskonflikten.

Repræsentanterne fra både USA og Kina sagde i går, at de ville forsætte forhandlingerne i Washington fredag morgen lokal tid.

Men det er endnu uvist, præcis hvad den ekstra told betyder for de igangværende forhandlinger.

Trump beskyldte i går Kina for at have brudt løfter i forhandlingerne mellem de to parter. Det afviser Kina.

I marts 2018 anklagede USA's handelsrepræsentation kineserne for at stjæle amerikansk teknologi, og i juli kom de første øgede toldsatser på kinesiske varer - et træk, som Kina har svaret igen på med øgede toldsatser på varer fra USA.

Sideløbende med toldkrigen har de to parter ført handelsforhandlinger i Beijing og i Washington.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk