Tema Krigen i Syrien

USA: Mistænkt bombemand sigtet for femdobbelt drabsforsøg

En 28-årig mand, som mistænkes for bombeangreb i New York, er sigtet for drabsforsøg.

28-årig anholdt mand i USA er sigtet for fem drabsforsøg. Der er endnu ikke taget stilling til, hvad han skal sigtes for i forbindelse med hjemmelavede bomber, der er fundet flere steder. (Foto: Justin lane © Scanpix)

Den 28-årige mand, Ahmad Khan Rahami, som i går blev anholdt og mistænkt for at stå bag to bombeangreb i New York og New Jersey i lørdag, er sigtet for fem tilfælde af drabsforsøg.

Sigtelserne skyldes dog ikke de to bombeangreb, men derimod den ildkamp med politifolk, som gik forud for anholdelsen, oplyser anklageren i Union County i New Jersey ifølge Reuters.

To politifolk blev såret i skyderiet. Den ene betjent blev ramt i hånden, mens den anden blev ramt i brystet. Han havde skudsikker vest på og blev ikke alvorligt såret, oplyste politikilder til tv-stationen NBC.

Den føderale anklagemyndighed har endnu ikke afgjort, hvad Rahami skal tiltales for i bombesagerne, skriver nyhedsbureauet AP.

Ahmad Khan Rahami blev anholdt i Linden, der ligger tæt på byen Elizabeth i New Jersey.

Den 28-årige var eftersøgt i forbindelse med en eksplosion lørdag aften i bydelen Chelsea på Manhattan i New York samt for flere improviserede sprængladninger, der blev fundet i Elizabeth.

På Manhattan blev 29 mennesker såret, da en hjemmekonstrueret bombe lørdag aften eksploderede. Alle tilskadekomne er udskrevet igen.

Den afghanskfødte Rahami menes også at stå bag en rørbombe, der eksploderede lørdag i New Jersey, men som ikke forårsagede nogen større skade.

/ritzau/