USA: Nordkorea er stadig en 'ekstraordinær trussel'

En ny missilstrategi er fremlagt, dagen før en nordkoreansk delegation er kommet til Washington.

USA's præsident, Donald Trump, skal måske møde den nordkoreanske delegation, der netop er kommet til Washington. (Foto: Mandel NGAN © Ritzau Scanpix)

En nordkoreansk delegation er i nat dansk tid kommet til Washington for at møde USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, og måske præsident Donald Trump.

Det oplyser kilder med kendskab til planerne ifølge Reuters.

Formålet med besøget er at forberede et nyt topmøde mellem Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Blot få timer forud for nordkoreanernes ankomst til Washington, har Trump lanceret en fornyelse af missilforsvaret. Den nye missilstrategi understreger, at Nordkorea er en fortsat og "ekstraordinær trussel".

Efter det historiske topmøde mellem Trump og Kim Jong-un i juni 2018, erklærede Trump ellers, at truslen fra Nordkorea var elimineret.

Under topmødet blev de to enige om at arbejde for atomafrustning. Men der er efterfølgende opstået stor tvivl om, hvad det konkret betyder.

Den nye strategi for USA's missilforsvar begrundes ikke blot med truslen fra Nordkorea, men også en voksende trussel fra Iran, Rusland og Kina.

I den nye strategi står der specifikt i forhold til Nordkorea:

- Mens en mulig ny vej mod fred nu eksisterer med Nordkorea, så udgør landet fortsat en ekstraordinær trussel, og USA må forblive vagtsom.

Den diplomatiske kontakt mellem de to lande blev genoptaget efter nytår, hvor Nordkoreas leder sagde i sin nytårstale, at han var villig til at mødes med Trump 'på ethvert givent tidspunkt'.

/ritzau/

Facebook
Twitter