Tema Nordkoreas missiltrussel

USA: Nordkorea tester ny raketmotor

Ifølge amerikanske myndigheder har Nordkorea testet raketmotor for at bygge missil, der kan nå USA.

Nordkoreas leder Kim Jong-un har tidligere været med til atomprøvesprænginger. (Foto: © KCNA KCNA / Reuters © Scanpix)

Forholdet mellem USA og Nordkorea bliver mere og mere køligt. Nu har Nordkorea testet en raketmotor som led i en plan om at bygge et missil, der kan ramme USA. Det skriver BBC.

Missilet skal i sidste ende bære atombomber. I sidste måned advarede US Defense Intelligence Agency ifølge BBC mod, at Nordkorea uundgåeligt vil opnå det.

Hvad vi ved om Nordkoreas missiler
  • Nordkoreas missiler kan allerede nå Sydkorea og Japan, hvor der allerede er amerikansk militær tilstede.
  • Et missil der kan nå USA er under udvikling, men det vides ikke, hvor langt nordkoreanerne er nået i processen.
  • Nordkorea har udført adskillige atomprøvesprængninger med succes.

Kilde: BBC

På grund af Nordkoreas lukkethed er det svært for eksperter at sige, hvor tæt landet er på at bygge et armeret atommissil, men anonyme kilder hos de amerikanske myndigheder fortæller blandt andre Reuters, at den seneste test kunne være af motoren til et såkaldt ”intercontinental ballistic missile” (ICBM), som kan nå USA.

USA's præsident, Donald Trump har udtalt, at han gerne vil løse konflikten med Nordkorea diplomatisk. Kina bliver set som en af Nordkoreas allierede, og amerikanerne håber, at Kina kan hjælpe til med at stoppe nordkoreanernes test af missiler og deres atomprogram.

I sidste uge blev den amerikanske studerende Otto Warmbier løsladt af nordkoreanerne efter at være blevet idømt 15 års straf i arbejdslejr i Nordkorea angiveligt for at have stjålet en propagandaplakat, men døde kort efter hjemkomsten til USA, hvilket igen har øget spændingerne mellem de to lande.

USA har også øget deres militære tilstedeværelse i både Japan og Sydkorea på det seneste.