Tema Nordkoreas missiltrussel

USA: Nordkoreansk missilaffyring mislykkedes

Nordkorea har ifølge militæret i Sydkorea og i USA forsøgt at affyre endnu et missil. Men det gik helt skævt.

Den mislykkede opsendelse af missilet fandt sted fra et anlæg nær byen Kusong i den nordvestlige del af Nordkorea. (Foto: Jeon Heon-kyun © Scanpix)

Nordkorea har ifølge både det amerikanske og sydkoreanske militær testet endnu et ballistisk missil. Men forsøget gik ikke som planlagt.

Missilet eksploderede, inden det havde løftet sig fra affyringsrampen. Det oplyser Pentagon ifølge Reuters og AFP.

Den mislykkede opsendelse af missilet fandt sted fra et anlæg nær byen Kusong i den nordvestlige del af Nordkorea.

Pentagon kommer ikke med andre oplysninger.

Det vides derfor ikke, hvad der er gået galt. Men affyringen udgjorde på intet tidspunkt en trussel mod Nordamerika, understreger Pentagon.

Nordkorea har i strid med en FN-resolution gennemført adskillige prøveaffyringer af missiler i år. USA og mange andre lande har fordømt Nordkorea for at se stort på forbuddet.

- Vi fordømmer på det kraftigste denne og Nordkoreas andre nylige missiltest, siger Gary Ross, en af Pentagons talspersoner.

Militæret i Sydkorea oplyser, at det også har registreret en mislykket missilaffyring i Nordkorea.

USA og Sydkorea er ved at etablere et missilskjold, der skal kunne forhindre et direkte angreb fra Nordkorea på nabolandet.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede, har modsat sig de de to landes beslutning. Kina mener, at forsvarssystemet vil "destabilisere sikkerhedsbalance i regionen", ifølge Reuters.

Washington har afvist bekymringen, og siger, at systemet ikke er rettet mod Kina.

/ritzau/