USA øger pres på kupmagere i Honduras

USA har frataget lederen af kupregimet i Honduras indrejsetilladelse til De Forenede Stater.

USA har frataget lederen af kupregimet i Honduras indrejsetilladelse til De Forenede Stater.

Roberto Micheletti kom til magten ved et kup den 28. juni, og har siden afvist ethvert internationalt forsøg på at skabe en eller anden løsning i samarbejde me den afsatte præsident, Manuel Zelaya.

Nul visum

Micheletti er blevet frataget både sit diplomatiske visum og sit turistvisum. Micheltti siger til en lokal radiostation, at han var forberedt på det amerikanske skridt, og at han udelukkende beklager at USA's konsulat i brevet titulerer ham formand for Kongressen. Det var hans post forud for kuppet - nu titulerer han sig præsident.

Organisationen af Amerikanske Stater har forsøgt at få kupstyret til at danne en national samlingsregering og lade Zelaya fuldføre sin embedsperiode, der udløber i november. Det har Micheletti afslået.

Øget pres

På et nyligt ekstraordinært rådsmøde i Organisationen af Amerikanske Stater enedes OAS-landene om at man ikke vil anerkende det valg, som kupstyret gennemføres om to måneder.

USA taget afstand fra kuppet, og har forsøgt at presse styret til at indgå i forhandlinger. I takt med styrets afvisning, har USA øget det diplomatiske pres, og en del lån og bistandsprojekter - men ikke alle - er nu suspenderet.

FacebookTwitter