USA og Rusland deler informationer om Islamisk Stat

Amerikanerne og russerne vil dele flere informationer om den militante gruppe Islamisk Stat.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry og hans russiske kollega, Sergej Lavrov, er på et møde i Paris enige om at udveksle oplysninger om Islamisk Stat. (© Scanpix)

USA og Rusland vil øge udvekslingen af efterretninger om den voldelige militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Sådan lyder meldingen fra de to landes udenrigsministre, der mødte hinanden i den franske hovedstad Paris.

Jihadisterne har erobret store landområder, siden Islamisk Stat i juni udråbte et kalifat, der strækker sig over dele af Irak og Syrien. Blandt andet kontrollerer IS omkring 85 procent af Anbar-provinsen i Irak, der ligger mellem hovedstaden Bagdad og grænsen til Syrien.

IS har ingen berettigelse

USA's udenrigsminister John Kerry siger, at han er enig med sin russiske kollega Sergej Lavrov om, at IS absolut ikke har nogen berettigelse i det 21. århundrede.

- Intet anstændigt land kan støtte de uhyrligheder, som Isil (IS, red) begår. Og intet civiliseret land bør løbe fra sit ansvar, men må træde i karakter og være en del af bestræbelserne på at udrydde denne sygdom, siger den amerikanske udenrigsminister.

Sergej Lavrov siger, at mens Moskva og Washington stadig har forskellige opfattelser, har begge lande en bestemt rolle i at løse globale problemer.

- De må samarbejde mere effektivt, især i kampen mod terror, siger Lavrov.

/ritzau/AFP