Tema Krigen i Syrien

USA og Rusland enes om at koordinere i Syrien

En alvorlig episode, hvor Rusland angreb amerikanskstøttede oprørere, kan være baggrund for koordinering.

Militære embedsmænd fra begge lande er nået til enighed. (Foto: handout © Scanpix)

Rusland og USA er blevet enige om, at der behov for at koordinere de to landes militære indsats i Syrien for at undgå en alvorlig episode, som opstod for få dage siden.

Det oplyser det russiske forsvarsministerium.

Herfra hedder det, at militære embedsmænd fra begge lande er nået til enighed på en videokonference, hvor et russisk luftangreb på USA-støttede oprørere blev drøftet.

- Udvekslingen af synspunkter om denne hændelse forløb konstruktivt, hvor begge parter vil arbejde på at forbedre koordineringen i kampen mod terrororganisationer i Syrien og for at undgå enhver ny hændelse under militære operationer i dette land, siger Igor Konasjenkov, der er talsmand for det russiske forsvarsministerium

Det amerikanske forsvarsministerium meddelte lørdag, at det har stillet spørgsmål til Rusland om et russisk luftangreb, som torsdag ramte oppositionsstyrker, der støttes af USA.

Ifølge USA havde Rusland undladt at reagere på amerikanske oplysninger om, at det angreb moderate oprørere i byen al-Tanf i det sydlige Syrien, som bekæmper Islamisk Stat.

En amerikansk embedsmand kaldte det "alvorligt bekymrende". Det kan blandt andet skyldes, at der ifølge kilder i Washington var amerikanske soldater til stede på landjorden, da de russiske fly angreb.

/ritzau/Reuters