USA og Rusland ønsker nye syriske fredsforhandlinger

Kerry og Lavrov opfordrer til forhandlinger så hurtigt som muligt mellem Syriens regering og oppositionen.

USA's udenrigsminister John Kerry opfordrer til forhandlinger så hurtigt som muligt mellem Syriens regering og oppositionen. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger i en fælles erklæring, at den næste runde syriske fredsforhandlinger bør indledes øjeblikkeligt.

Kerry og Lavrov, som talte i telefon sent fredag, opfordrer til, at forhandlingerne indledes så hurtigt som muligt.

Forhandlingerne under forsæde af FN skal ifølge den oprindelige plan indledes i Genève den 7. marts.

- Men de er udsat til den 9. marts på grund af tekniske og logistiske problemer og for at våbenhvilen kan få tid til at slå mere igennem, hedder det i en FN-erklæring.

Det russiske udenrigsministerium siger, at Kerry og Lavrov i fællesskab opfordrer til forhandlinger så hurtigt som muligt mellem Syriens regering og hele oppositionens spektrum.

Europæiske ledere betonede over for præsident Vladimir Putin ved et telefonmøde fredag, at den skrøbelige våbenhvile i Syrien skal bruges til at sikre en varig fred uden præsident Bashar al-Assad. Det sagde en talsmand for den britiske premierminister, David Cameron sent fredag.

Våbenhvilen i Syrien, der trådte i kraft ved midnat mellem fredag og lørdag sidste uge, er forhandlet i hus af USA, Rusland og flere stormagter. Både det syriske regime og 100 oprørsgrupper har godkendt aftalen.

/ritzau/Reuters