USA og Saudi-Arabien vil handle våben for 110 milliarder dollar

Omfattende aftale om militært isenkram fremlægges under officielt besøg.

Saudi-Arabiens konge, Salman bin Abdulaziz al-Saud, ses her sammen USA's præsident, Donald Trump, og førstedame, Melania Trump, under besøget. (Foto: © Mandel NGAN, Scanpix)

Saudi-Arabien skal have styrket sit forsvar mod Iran.

Derfor vil USA's præsident, Donald Trump, under sit besøg i landet underskrive en hensigtserklæring om handel med militært isenkram for mere end 110 milliarder dollar - omkring 730 milliarder kroner.

- Denne pakke viser i klareste termer USA's engagement i vores samarbejde med Saudi-Arabien og vores øvrige partnere i Golfen, samtidig med at vi udvider mulighederne for amerikanske virksomheder i regionen og støtter titusindvis af nye job i USA's forsvarsindustri, lyder det ifølge Reuters i en udtalelse fra det Hvide Hus.

I dag er Donald Trump ankommet til Saudi-Arabien, som er første stop på præsidentens første udlandsrejse som statsoverhoved.

Det er planlagt, at både præsident Trump samt USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, senere vil deltage i en underskriftsceremoni for hensigtserklæringen under det officielle besøg i landet.

Ifølge det Hvide Hus er der tale om en større forsvarspakke, der har til formål at give Saudi Arabien våben til at kunne imødegå Irans militær.

Donald Trump og hans stab skal i alt besøge fem lande og en lang række statsledere på de ni dage, rejsen er planlagt til.

Se i videoen herunder, hvilke stop der venter USA's præsident.