USA: Over 200 biografer viser omstridt Nordkorea-film

De store biografkæder i USA viser fortsat ikke 'The Interview' om mordplaner på Nordkoreas leder, men 200 biografer viser filmen.

Omkring 200 uafhængige biografer i USA viser filmen 'The Interview' om mordplaner på den nordkoreanske diktator. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Mindre end en uge efter, at Sony Pictures fjernede filmen The Interview fra plakaten, kan den nu ses i over 200 biografer over det meste af USA, når den får premiere 25. december.

Det er en lang række uafhængige biografer, der gerne vil vise den omstridte film om mordplanerne på Nordkoreas diktator, Kim Jong-un. De store biografkæder viser den fortsat ikke.

Ca. 3.000 biografer i USA havde oprindeligt planer om at lægge lærred til.

Aflyst på grund af trusler

- Vi har aldrig opgivet at sende The Interview ud, og vi er glade for, at en række af biografer viser den første juledag, siger Sony Entertainments topchef, Michael Lynton, i en pressemeddelelse.

- Samtidig forsøger vi fortsat at få flere biografer til at vise den og få den ud i andre formater, så det størst mulige publikum kan se filmen, siger han.

Premieren på The Interview blev oprindeligt aflyst på grund af trusler fra en hackergruppe. FBI har senere konkluderet, at hackergruppen var fra Nordkorea.

Nordkoreas internet lagt ned

Filmen handler om et attentatforsøg på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, og er derfor blevet fordømt af de nordkoreanske myndigheder.

Også filmens hovedrolleindehaver, manuskriptforfatter og instruktør Seth Rogen jubler på det sociale medie Twitter over beslutningen.

Internettet i Nordkorea blev mandag og tirsdag lagt ned. Det er ubekræftet, om det er USA, der forsøgte at hævne sig på hackerangrebet mod Sony.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk