USA-redaktør: Langstrakt magtkamp får Trumps talsmand til at trække sig

USA's præsident varsler nye kommunikationstoner fra Det Hvide Hus, efter at han i dag har udnævnt en ny kommunikationsdirektør.

Sean Spicer bliver som talsmand for USA's præsident, Donald Trump, til og med august. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

- Det har været en ære og et privilegium at tjene USA’s præsident, Donald Trump.

Sådan lyder farvelsalutten på Twitter fra præsidentens nuværende pressetalsmand, Sean Spicer, der i dag har valgt at sige op.

Sean Spicer har ikke selv begrundet sin opsigelse, der kommer efter blot seks måneder som præsidentens magtfulde talerør.

Men ifølge Philip Christian Ulrich, der er udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com, er det en opsigelse, som har været under opsejling i noget tid.

- De amerikanske medier rapporterer om konstante magtkampe i Det Hvide Hus - heriblandt i kommunikationsafdelingen. Her handler det om, hvordan man skal håndtere de mange udfordringer, som Donald Trump står overfor, og det er i den forbindelse, at Sean Spicer nu har valgt at trække sig. Han er uenig i den nye kurs, siger han.

Ny strategi på vej

Ifølge flere amerikanske medier falder opsigelsen nemlig, efter at Donald Trump tidligere på dagen udpegede finansmanden og forfatteren Anthony Scaramucci til jobbet som ny kommunikationsdirektør for Det Hvide Hus.

Posten havde stået ledig, siden Mike Dubke sagde op i maj, og ifølge New York Times var Sean Spicer dybt uenig i valget af den amerikanske forretningsmand.

Philip Christian Ulrich peger på, at Sean Spicer har været meget loyal over for Donald Trump, og at han gang på gang har forsvaret ham over for pressen - hvilket omvendt har fået de amerikanske journalister til at beskylde Sean Spicer for at tale usandt og forvride sandheden.

Men nu bliver han ifølge udenrigsredaktøren ofret til fordel for en mand, der har været endnu mere loyal over for præsidenten.

- Anthony Scaramucci har bakket Donald Trump op helt fra begyndelsen. Donald Trump mener, at han kan gøre det bedre end Sean Spicer, og noget tyder på, at præsidenten vil prøve at lægge kommunikationsstilen delvist om for at få vendt skuden. Han vil prøve noget nyt, siger han og fortsætter:

- For Trump-regeringen er i problemer.

Sean Spicer bliver på posten til og med august. Hans afløser bliver hans nuværende næstkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, der i den seneste tid har stået for de daglige pressebriefinger i Det Hvide Hus.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter