USA sender 1.000 soldater til Mellemøsten for at advare Iran

Spændingen stiger mellem USA og Iran, USA har beskyldt Iran for at stå bag angreb på tankskibe.

Pentagon frigav i går billeder, der angiveligt viser iranske soldater i færd med at fjerne en udetoneret mine ved et af de angrebne tankskibe. (Foto: Handout - Pentagon © Ritzau Scanpix)

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, vil sende yderligere 1.000 soldater til Mellemøsten.

Den fungerende amerikanske forsvarsminister, Patrick Shanahan, kalder troppeforøgelsen et forsøg på at 'øge sikkerheden omkring amerikanske interesser' i regionen, skriver AP.

Troppeforøgelsen kommer samtidig med stigende spændinger mellem USA og Iran.

USA beskylder blandt andet Iran for at stå bag angreb på to tankskibe i Omanbugten i sidste uge. Iran nægter enhver indblanding.

Forsvarsministeren kunne samtidig fremvise nye billeder, der angiveligt viser iranske styrker, der forsøger at fjerne en udetoneret mine ved et af de to tankskibe, det japanskejede "Kokuka Courageous".

I forvejen har USA oprustet markant i Mellemøsten, siden præsident Donald Trump valgte at trække sig ud af den internationale aftale om Irans atomprogram.

I øjeblikket består oprustningen af næsten 10.000 soldater, flere langtrækkende bombefly samt et hangarskib med støttefartøjer.

- USA søger ikke en konflikt med Iran. Vores handlinger skal ses som en sikring af sikkerheden for vores udsendte i hele regionen og som en beskyttelse af vores flåde, sagde forsvarsminister Patrick Shanahan.

En talsmand fra Irans atomagentur meddelte i går, at landet ville øge berigelsen af uran til op mod 20 procent.

Det sker som en reaktion på USA's genindførelse af en række strenge sanktioner mod landets økonomi samt mod lande, der importerer iransk olie.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk