Tema Nordkoreas missiltrussel

USA sender bombefly over koreansk halvø efter missiltest

Den amerikanske overflyvning skal ifølge det amerikanske luftvåben ses som en markering fra USA's side, efter at Nordkorea har prøveaffyret et nyt missil.

Et af de amerikanske B-1B Lancer-bombefly afventer ordre på at få lov til at lette fra Andersen Air Force Base i Guam. (Foto: JACOB SKOVO © Scanpix)

To amerikanske bombefly fløj ifølge det amerikanske luftvåben i går over den koreanske halvø som svar på en stigende missiltrussel fra det nordkoreanske diktaturstyre. Det skriver CNN.

Tidligere på ugen testaffyrede Nordkorea et nyt, langtrækkende ballistisk missil, og den amerikanske overflyvning skal derfor ses som en markering fra USA, lyder det fra det amerikanske luftvåben.

- Nordkoreas affyring er en trussel mod vores allierede, vores partnere og mod USA, siger øverstbefalende Terrence O'Shaughnessy fra USA's luftvåben ifølge CNN.

- Lad mig sige det klart og tydeligt. Bliver det nødvendigt, så er vi trænet, vi har udstyret, og vi er klar til at frigive alle midler for at hjælpe vores allierede, fortsætter han.

Ifølge det nordkoreanske styre skal missilet medbringe en satellit, som skal sendes i kredsløb om jorden. Omverdenen mener dog, at affyringen er endnu et teknologisk skridt mod ambitionen om at kunne affyre ballistiske missiler.

Landets leder, Kim Jong-un, har siden meddelt, at Nordkorea fortsat vil "demonstrere sit mod" over for USA.

USA tester missilskjold

USA har efter Nordkoreas prøveaffyring meddelt, at de vil teste et værn mod missilangreb. Værnet afvæbner fjendtlige missiler ved at ramme dem med mindre missiler uden sprænghoveder.

Det vil være første gang, at USA tester systemet mod angreb fra missiler af den type. Forsvarssystemets missiler vil blive affyret fra delstaten Alaska.

Tidligere på ugen talte USA's præsident, Donald Trump, til pressen i Warszawa i Polen, hvor han også meddelte, at der måtte gøres noget over for nordkoreanerne.

- Vi må se, hvad der sker i de kommende uger og måneder. De opfører sig på en meget, meget dårlig måde, og der må gøres noget, lyder det fra Donald Trump.

De to amerikanske bombeflyvere fløj mod den koreanske halvø fra det amerikanske territorium Guam i Stillehavet. Senere stødte både sydkoreanske kampfly og endnu et par amerikanske kampfly også til missionen.