USA stadig imod bindende klimamål

USA's præsident, George W. Bush, fastholder at klimaforandringer skal bekæmpes ad frivillighedens vej og ikke gennem bindende aftaler. Miljøminister Connie Hedegaard, siger at der nu ikke er nogen vej tilbage for USA, landet er forpligtet.

Bush foreslår også en verdensomspændende fond, der skal undersøtte udviklingen af ren teknologi. (Foto: Jim Young © Scanpix)

- Der er brug for en solid og gennemskuelig måde at måle hvert lands fremskridt i bekæmpelse af klimaforandringer.

Det sagde USA's præsident, George W. Bush, på et topmøde for de lande i verden, der udleder den største mængde drivhusgasser.

Men han fastholder den amerikanske modstand til bindende mål.

USA's topmøde

- Vores overordnede princip er enkelt - vi må få verden til at producere færre drivhusgasser, og vi må gøre det på en måde, som ikke undergraver økonomisk vækst eller som forhindrer nationer i at skabe mere velfærd for deres befolkninger, sagde den amerikanske præsident.

Topmødet er arrangeret af USA, som en slags forløber for FN's møde på Bali i december, hvor en efterfølger til Kyoto- protokollen ventes introduceret.

Miljøfolk kalder mødet indholdsløst

Miljøforkæmpere mener, at det amerikanske topmøde har været indholdsløst og blot er et forsøg på at omgå FN's indsats mod klimaforandringer.

Danmarks miljøminister Connie Hedegaard, ser mere positivt på topmødet og ikke mindst Bushs tale:

- Man skal ikke undervurdere det signal, at Bush personligt holder så stor en tale om klimaet og alligevel får trådt endnu nogle skridt ud ad en sti, hvor han ikke kan gå tilbage fra, sagde hun til TV2 News.

Facebook
Twitter