USA: Stafylokokker i halvdelen af al mad

Næsten halvdelen af de kødpakker, som et amerikansk forskerhold indkøbte for at analysere for stafylokokker, indeholdt bakterien i flere forskellige afarter

Kalkunen er en vigtig national spise til Thanksgiving, men også det dyr med flest bakterier i sig.

En ny undersøgelse fra USA viser forekomst af resistente bakterier i næsten halvdelen af alle indkøbte pakker med kød. I over halvdelen af tilfældene var de fundne bakterier modstandsdygtige over for tre forskellige typer af antibiotika

Resistente over for tre slags antibiotika

Et forskerhold fra Translational Genomics Research Institute i Flagstaff, Arizona købte 136 pakker med hakket oksekød, svinekød og kalkun plus kyllingebryst og -lår fra 26 forskellige supermarkeder i Flagstaff, Chicago, Los Angeles, Washington DC og Fort Lauderdale i Florida.

De analyserede pakkerne for stafylokokker og fandt forekomster i 47% af pakkerne. Over halvdelen (52%) af de fundne bakterier var oven i købet resistente over for tre forskellige typer af antibiotika.

Bakterien kommer fra dyret selv

Lederen af forskerholdet PhD Lance Price siger om opdagelsen: - Vi fandt, at de forskellige kødvarer havde deres egen type stafylokok-bakterie og det må betyde, at dyret er sin egen kilde til den resistente bakterie. Bakterien er altså ikke opstået på grund af manglende hygiejne ved slagtningen eller pakningen.

Med stafylokok-forekomster i 77% af pakkerne blev kalkunkødet det mest befængte, mens der "kun" var bakterier i 42% af svinepakkerne, 41% i kyllingekødet og 37% i oksekød-pakkerne.

Facebook
Twitter