USA svarer Venezuela igen: Udviser to diplomater

Det bliver øje for øje i den eskalerende diplomatiske strid mellem USA og Venezuela.

Nicolas Maduro er den udvalgte efterfølger af Venezuelas tidligere leder Hugo Chavez og har trods landets økonomiske problemer stor opbakning i visse dele af befolkningen. (Foto: MARCO BELLO © Scanpix)

USA tager nu til genmæle mod Venezuela og udviser to diplomater.

Det oplyser USA's udenrigsministerium i en udtalelse til CNN.

Det sker efter Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, i tirsdags udviste to amerikanske diplomater og anklagede dem for at have forsøgt at påvirke søndagens præsidentvalg i Venezuela.

Talsperson for det amerikanske udenrigsministerium, Heather Nauert, afviser Maduros anklager.

- Vores embedsmænd på ambassaden har udført deres officielle pligter ansvarligt og på linje med diplomatisk praksis og gældende bestemmelser i Wienerkonventionen om diplomatiske forbindelser, siger hun i udtalelsen.

Valg udløste krise

De gensidige udvisninger finder sted som led i en eskalerende diplomatisk strid mellem de to lande, som har taget fart, efter Venezuela i søndags afholdt præsidentvalg.

USA havde på forhånd kritiseret valget, som udenrigsminister Mike Pence kaldte "humbug". Kritikken skyldtes blandt andet, at topkandidater fra Venezuelas opposition var blevet udelukket fra at stille op. Kun en reel modkandidat endte med at stille op mod den siddende præsident Maduro.

Den kritik tog til, efter Nicolas Maduro vandt valget med knap 70 procent af stemmerne. Under halvdelen af venezuelanerne afgav deres stemme.

Resultatet fik USA til at skærpe sine økonomiske sanktioner mod landet og true med at sanktionere Venezuelas handel med olie.

Landet, som er dybt afhængigt af olie, har været i en stor økonomisk krise i de senere år. Det har blandt andet har medført høj inflation og mangel på fødevarer, vand og medicin.

Facebook
Twitter