USA sveder - mindst 30 døde i varmen

En ugelang hedebølge med temperaturer langt over 40 grader i den amerikanske stat Arizona har indtil videre kostet 30 mennesker livet. 12 af de omkomne var mexikanere, der forsøgte at krydse grænsen fra Mexico til USA.

En ugelang hedebølge med temperaturer langt over 40 grader i denamerikanske stat Arizona har indtil videre kostet 30 menneskerlivet.

Alene i byen Phoenix i delstaten Arizona er 18 menneskeromkommet. Mange af de omkomne er hjemløse.

Ifølge de amerikanske immigrationsmyndigheder døde yderligere 12mexicanere, der forsøgte at krydse grænsen fra Mexico til USA i denstegende hede.

- Der er tale om den værste hedebølge, jeg kan huske. For folk,der bor på gaden uden mulighed for aircondition, er det en dræber,siger vicebrandchef i Phoenix Bob Khan.

Hjælpeorganisationer delte vand ud, og for første gang i 40 århar husvildecentre åbent døgnet rundt.

Hedebølgen har siden slutningen af juni holdt Phoenix i etjerngreb. I søndags nåede temperaturen op på 47 grader Celsius.

Siden er temperaturen faldet til 44 grader, og i weekendenregner man med regn og lavere temperaturer.

51 grader i Californien

Endnu højere temperaturer har været målt i Colorado-floddalen, hvortemperaturen nåede op på over 51 grader i byen Needles i statenCalifornien.

De høje temperaturer har ført til overbelastning af elsystemet iMcCarran internationale lufthavn i Las Vegas, der er USA's 6.travleste lufthavn.

På østkysten pustede indbyggerne i New York i temperaturer på 35grader og led under den meget høje luftfugtighed. Omfattende brugaf airconditionanlæg betød, at byen slog rekord i forbrug afel.

Rekorden blev nået tirsdag, da forbrugerne brugte 12.361megawatt i strøm - svarende til, at 12,4 millioner hjem havde bluspå strømmen samtidigt.

Facebook
Twitter