Tema Nordkoreas missiltrussel

USA tester raketforsvar mod ballistiske missiler

I lyset af den voksende trussel fra Nordkorea afprøver USA sit raketforsvar.

Tilskuere fulgte affyringen fra luftbasen Vandenberg i Californien. (Foto: Gene Blevins © Scanpix)

Det amerikanske militær har gennemført en planlagt missilforsvarstest.

Det oplyser militæret i en erklæring.

Tirsdagens test involverede et simuleret angreb fra et interkontinentalt ballistisk missil af typen ICBM, som blev affyret fra basen Reagan Test Site på Marshall Islands med retning mod farvandet syd for Alaska.

Herefter opsendte USA en raket fra flybasen Vandenberg i Californien for at afskære og eliminere missilet.

- Det var en fantastisk succes, oplyser militæret.

Se opsendelsen af raketten her:

Klik på play.

Truslen fra Nordkorea

Testen er en del af forsvarsprogrammet Ground-Based Midcourse Defense (GMD), der har til formål at beskytte USA mod en stadig voksende trussel fra Nordkorea.

- Dette system er af afgørende betydning for forsvaret af vores land, og testen viser, at vi kompetent og troværdigt kan afskrække en meget reel trussel, udtaler viceadmiral Jim Syring, der er direktør for Missile Defense Agency.

Før tirsdagens affyring havde GMD-systemet kun succesfuldt ramt sit mål i ni ud af 17 test siden 1999. Den sidste test var i 2014.

USA's militær har delt dette foto af raketforsvaret. (Foto: US MISSILE DEFENSE AGENCY HANDOU © Scanpix)

Dyrt raketforsvar

Nordkorea har i løbet af det seneste år øget antallet af missiltest dramatisk. Det er sket i et forsøg på at udvikle et ICBM-missil, der kan nå det amerikanske fastland.

Det kontinentale USA ligger omkring 9.000 kilometer fra Nordkorea. ICBM-missiler har en rækkevidde på minimum 5.500 kilometer. Dog er nogle designet til at kunne flyve 10.000 kilometer eller længere.

Det anslås, at udviklingen af GMD-programmet hidtil har kostet 40 milliarder dollar, hvilket svarer til godt 266 milliarder kroner.

/ritzau/Reuters