USA: Texas-politi mistænkes for drab på ung sort kvinde

En 28-årig sort kvinde, der var anholdt for en lille trafikforseelse, er fundet død i en fængselscelle.

Den 28-årige Sandra Blands død skal nu undersøges. (Foto: Aaron M. Sprecher © Scanpix)

Myndighederne i Texas har offentliggjort en videooptagelse af en hvid politimand, som efter en mindre trafikforseelse anholder en ubevæbnet sort kvinde, der senere døde i fængslet.

Den 28-årige Sandra Blands død er ved at blive efterforsket. Politiet har sagt, at hun "øjensynligt begik selvmord."

Men mange mistænker politiet for at have forvoldt hendes død 13. juli i Waller fængsel. Hendes sag vækker mindelser om andre afroamerikaneres død i konfrontationer med hvide politifolk.

De offentliggjorte videooptagelser, som er optaget af et kamera i politibetjentens bil, viser, at et skænderi førte til anholdelsen af Sandra Bland.

Beordret ud af bil

Politimanden beordrer den 28-årige kvinde til at stå ud af sin bil, mens hun beklager sig over at blive behandlet dårligt, fordi hun angiveligt ikke havde blinket af, da hun skiftede vognbane.

Betjenten trækker øjensynligt en strømpistol og trækker kvinden ud af bilen, hvorefter hun trækkes til side på vejen og får håndjern på. Men dette sker uden for kameraets søger.

På båndet kan man høre Sandra Bland protestere højlydt mod anholdelsen og beskylder politimanden for at have banket hendes hoved ned i jorden.

Texas-senatoren Royce West siger, at Bland aldrig burde have været anholdt. Andre ledende politikere i delstaten taler om "en tragedie".

Havde været til jobinterview

Myndighederne siger, at Bland blev fundet hængt i en plastikpose i sin celle - tre dage efter at hun blev stoppet. Hun havde netop været til et jobinterview på et universitet i Texas, hvor hun selv afsluttede sine studier i 2009.

Familie og venner udelukker, at hun havde selvmordstanker. Politimanden Brian Encinia, der er 30 år, hævder, at kvinden sparkede efter ham. På videoen hører man Bland protestere, fordi hun har epilepsi.

Kvinden blev fængslet efter at være idømt en bøde på over 30.000 kroner for vold mod en tjenestemand i funktion, viser dokumenter fra sagen.

Blands familie siger, at hun bliver begravet lørdag i Lisle, der ligger vest for Chicago.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter