USA: Venezuelas vicepræsident er narkobagmand

Venezuelas vicepræsident er af USA blevet placeret på en sanktionsliste over narkohandlere.

Ifølge det amerikanske finansministerium var El Aissami bagmanden bag narkosendinger på op til 1000 kilo til både Mexico og USA. (Foto: MIGUEL GUTIERREZ © Scanpix)

Det amerikanske finansministerium placerede mandag Venezuelas vicepræsident, Tareck El Aissami, på en sanktionsliste over personer med en ledende rolle inden for narkohandel.

- El Aissami stod bag store sendinger af narkotika fra Venezuela, der inkluderede både fly og skibe, sagde en unavngivet højtstående embedsmand fra Trump-regeringen mandag.

El Aissami afviser selv beskyldningerne og kalder dem et ondskabsfuldt angreb på hans person.

- Jeg anser dette angreb som et bevis på min status som en antiimperialistisk revolutionær, skriver El Aissami på Twitter tirsdag.

USA: El Aissami står bag narkoforsendelser

Ifølge det amerikanske finansministerium var El Aissami bagmanden bag narkosendinger på op til 1000 kilo til både Mexico og USA.

Han skulle efter sigende også være på lønningslisten hos narkobaronen Walid Makled Garcia for at beskytte leverancer af narko og koordinere dem med karteller i Mexico.

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har tidligere beskyldt USA for at prøve at skade landets rygte.

De amerikanske myndigheder afviser dog, at dette er gjort med politiske eller økonomiske bagtanker, men som resultat af en lang efterforskning af narkohandlen i Venezuela.

Tareck El Aissami har været Venezuelas vicepræsident siden 4. januar og er udset som en mulig efterfølger til præsident Nicolas Maduro.

Før han blev vicepræsident, var han guvernør i staten Aragua i det nordlige Venezuela fra 2012 til 2017.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter