USA-vicepræsident: Nordkoreas atomvåben skal stoppes

Mike Pence siger under besøg i Japan, at USA ønsker en fredelig løsning med Nordkorea, men atomvåben skal stoppes.

USA's vicepræsident, Mike Pence, besøger i disse dage Japan. Her ses han med vicepremierminister Taro Aso på vej til møde med premierminister Shinzo Abe. (Foto: © FRANCK ROBICHON/POOL, Scanpix)

Vicepræsident, Mike Pence understreger igen, at USA er fast besluttet på stoppe Nordkoreas udvikling af atomvåben og raketter.

Han minder om, at USA senest har reageret med angreb i Syrien og Afghanistan, og at den strategiske tålmodigheds æra er slut.

Pence ankom fra et besøg i Sydkorea, hvor budskabet var det samme.

Under besøget i Sydkorea forsøgte Nordkorea at prøveaffyre en ny raket. Men alt tyder på, at opsendelsen mislykkedes.

Nordkorea antydede i sidste uge, at det ville gennemføre sin sjette atomprøvesprængning. USA svarede igen ved at sende et hangarskib til området og true med at besvare en prøvesprængning militært.

- Præsident Trump er fast besluttet på at arbejde sammen med Japan, med Sydkorea, med alle vore allierede i regionen og med Kina for at nå en fredelig løsning om en atomfri koreansk halvø, siger Pence før et møde med Japans premierminister, Shinzo Abe.

Nordkorea truer regelmæssigt med at knuse Japan, Sydkorea og USA med atomvåben. Der er ingen tegn på - trods krigsfaren - at regimet dæmper retorikken.

/ritzau/