USA vil beskytte Sydkorea med missilskjold

Avanceret missilsystemt kan nedskyde kort- og mellemdistancemissiler med en rækkevidde på op til 6.000 km.

Sådan ser det ud, når missilforsvarssystemet THAAD testes. Billedet er udgivet af det amerikanske forsvarsministerium. (Foto: © © Handout . / Reuters, Scanpix)

Den amerikanske regering vil gøre, hvad der er nødvendigt for at sikre et sydkoreansk modsvar til de missilaffyringer, som Nordkorea på det seneste har affyret.

Senest i morges lokal tid, hvor Nordkorea affyrerede fire missiler, der fløj omkring 1.000 kilometer ud over Det Japanske Hav.

Modsvaret vil blandt andet inkludere opsætningen af et avanceret missilforsvar, som går under forkortelsen THAAD.

- Trump-regeringen tager nødvendige skridt for at øge Sydkoreas evne til at forsvare sig mod ballistiske missiler fra Nordkorea - blandt andet ved at indsætte et THAAD-missilforsvar i Sydkorea, sagde Det Hvide Hus' talsmand, Sean Spicer, her til aften.

Han sagde også, at USA "står bag sine allierede" og kaldte Nordkorea for en "meget seriøs trussel" ifølge nyhedsbureauet AP.

THAAD, der er en forkortelse for Terminal High Altitude Area Defense, er udviklet af den amerikanske våbenproducent Lockheed Martin, og kan nedskyde kort- og mellemdistancemissiler, der har en rækkevidde på op til 6.000 kilometer.

Opsætningen af THAAD-missilforsvaret i Sydkorea forventes færdig i år, efter at Sydkorea og USA præsenterede deres fælles plan om opsætningen af missilforsvarssystemet tilbage i juli 2016.

Ingen af missilerne, som Nordkorea affyrede mandag morgen lokal tid, var tilsyneladende interkontinentale ballistiske missiler, der har en rækkevidde på op til 12.000 kilometer. Dette missil gør det muligt at ramme det amerikanske kontinent fra Nordkorea.