Tema Nordkoreas missiltrussel

USA vil have Kina med på nye sanktioner mod Nordkorea

Den amerikanske regering arbejder på at få Kina til at deltage i sanktioner mod Nordkorea.

Nordkorea har for nylig affyret en langtrækkende raket, selv om USA har advaret om at gennemføre planen. Nu har USA godkendt nye sanktioner mod Nordkorea. (Foto: KCNA © Scanpix)

USA regner med opbakning fra Kina i forbindelse med nye internationale sanktioner mod Nordkorea. Det siger præsident Barack Obamas sikkerhedspolitiske rådgiver, Susan Rice.

- Jeg anser det for usandsynligt, at Kina af det internationale samfund ønsker at blive betragtet som beskytter af Nordkorea efter landets nylige uacceptable opførsel, siger Rice.

Nordkorea affyrede forrige weekend en langtrækkende raket til trods for, at blandt andre USA havde advaret landet om at gennemføre den på forhånd annoncerede plan.

Raketaffyringen blev efterfølgende fordømt af store dele af verdenssamfundet, og Senatet i USA godkendte onsdag nye sanktioner mod Nordkorea i et forsøg på at gøre det sværere for det lukkede land at finansiere udviklingen af raketter og atomvåben. Effekten af sanktionerne er begrænsede, formentlig på grund af samarbejdet med Kina.

Kina er Nordkoreas eneste allierede af betydning, og et tæt samarbejde mellem banker i de to lande tillader styret i Pyongyang at finansiere import og investeringer i våbenudvikling ifølge Richard Fisher.

/ritzau/Reuters