Tema Nordkoreas missiltrussel

USA vil svare igen på trusler med massiv militær reaktion

Landet har evnen til at forsvare både Sydkorea og Japan mod angreb, fastslår forsvarsminister.

Forsvarsminister Jim Mattis (tv.) understreger, at den amerikanske regering ikke ønsker "en komplet udslettelse af Nordkorea", men at landet har mulighed for det. Til højre ses Joseph Dunford, lederen af den amerikanske generalstab. (Foto: Chris Kleponis © Scanpix)

Trusler mod USA vil udløse "en massiv militær reaktion".

Det siger USA's forsvarsminister, Jim Mattis, foran Det Hvide Hus, efter USA's præsident Donald Trump har afholdt møde med sit sikkerhedskabinet.

- Enhver trussel mod USA, dets territorier - inklusive Guam (en ø i Stillehavet med en amerikansk militærbase, red.) eller dets allierede vil blive mødt med en massiv militær reaktion. Både en effektiv og markant reaktion.

Udtalelsen kom, efter at Nordkorea har foretaget en ny prøvesprængning natten til søndag.

Styret i hovedstaden Pyongyang oplyser selv via statslige medier, at det er en brintbombe, der er blevet testet. Det var en "perfekt succes", lød det fra den isolerede nation.

Forsvarsministeren understreger, at den amerikanske regering ikke ønsker "en komplet udslettelse af et land, med andre ord Nordkorea. Men som jeg har sagt, har vi mange muligheder for at gøre det", tilføjer han.

Det er endnu ikke fastslået, præcis hvor kraftig den nordkoreanske prøvesprængning var.

Sydkoreas meteorologiske institut siger ifølge nyhedsbureauet AP, at det kunstige jordskælv, som sprængningen forårsagede, var fem til seks gange kraftigere end rystelserne ved Nordkoreas fem tidligere atomprøvesprængninger.

Der er meldinger om, at skælvet kunne mærkes i bygninger i både Kina og Rusland.

Trump: Vi får se

Tidligere på dagen svarede den amerikanske præsident, Donald Trump, på et spørgsmål, om hvorvidt USA vil angribe Nordkorea.

Her svarede han:

- Vi får se.

Derudover langede han ligeledes ud efter det nordkoreanske styre på Twitter:

- Deres ord og handlinger er fortsat meget fjendtlige over for USA. Nordkorea er en slyngelstat, som er blevet en stor trussel og et stort problem for Kina, som forsøger at hjælpe, men uden stor succes, skrev præsidenten.

Præsidenten har ligeledes antydet, at han vil lægge yderligere pres på Kina ved at "stoppe al handel med ethvert land, der gør forretninger med Nordkorea". Det skriver han på Twitter.

/Ritzau/Reuters/