USA's sundhedsrådgiver bliver angrebet af Trump-regeringen: 'Det er lidt bizart'

Anthony Fauci siger, at han ikke forstår, hvorfor Det Hvide Hus forsøger at miskreditere ham

Anthony Fauci står i spidsen for sundhedsrådgivning om coronavirus i USA. (Foto: POOL New © Scanpix)

Henover weekenden uddelte Det Hvide Hus en liste med fejlagtige udtalelser fra landets egen topsundhedsrådgiver Anthony Fauci, der har samme rolle som Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm i Danmark.

Udtalelserne var alle sammen faldet i den tidlige fase af coronapandemien, og viste sig senere at være forkerte, da der kom ny viden om sygdommen frem. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den amerikansk præsident, Donald Trump, har sagt, at han værdsætter indspark fra Fauci, men at han langt fra altid er enig med ham. Fauci er blevet en populær figur under coronaudbruddet. Han er en person, som den amerikanske befolkning generelt har tillid til.

Men han har på det seneste advaret mod at genåbne samfundet for hurtigt, og det har medført kritik fra Trump og nogle af præsidentens embedsmænd og republikanske partifæller.

- Det er lidt bizart. Jeg forstår det ikke rigtigt, siger Anthony Fauci i et interview med magasinet The Atlantic.

- Lad os stoppe det vrøvl og finde ud af, hvordan vi kan få kontrol med det her nu, fortsætter han.

Fauci siger, at han tror på, at fornuftige mennesker i Det Hvide Hus kan indse, at det var en stor fejl at udgive listen med udtalelser fra ham, som, siger han, ikke blev bragt i sin fulde længe og manglede kontekst.

- Det gør intet andet end at sætte dem (Det Hvide Hus red.) i et dårligt lys, og det tror jeg ikke var intentionen, siger han til The Atlantic.

Donald Trump kommenterede i går sit forhold til Anthony Fauci, hvor han igen understregede, at de var på samme hold.

- Jeg har et meget godt forhold til Fauci. Vi er alle i på det samme hold, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet AP.

Flere delstater, herunder Texas og Florida, har registreret rekordmange nye smittetilfælde, efter at de begyndte at genåbne.

Facebook
Twitter